Jag har nyligen lyssnat på Sveriges Radios Sommarpratare och en av Sveriges mest framgångsrika personer, Beng Baron. Det som är unik med honom är att han har varit framgångsrik i både idrott och näringsliv. Och inte så lite heller. OS-guld, studier på Berkley University, McKinsey, ledande befattningar i stora börsnoterade koncerner, i mindre bolag, i statliga bolag och senast som börs-VD. Det är en imponerade historia vi får lyssna på när Bengt berättar den i radion. Och han gör det bra. Inte bara för att han tvålar till några politiker från vänstern utan framför allt när han blir personlig. Det är det som ofta fångar oss lyssnare. Han talar om svårigheterna med att hantera känslorna med lyckan att bli förälder och att få vara med om all den utveckling ett barn gör det första året. Det tillsammans med budskapet att hans pappa plötsligt är döende i cancer. Det sker samtidigt. Blandade känslor, minst sagt. Det är då som meningen kommer. Den mening som dels återkommer några gånger och som jag tror de flesta ställer sig, när någon nära blir allvarligt sjuk eller plötsligt dör:

Vart är vi på väg?

Han betonar att han inte är religös, så han tror inte på något liv efter detta. Han säger igen; vart är vi på väg? Och lägger slutligen till; lev nu!
Det är det här som Bengt Baron, och alla andra människor för den delen, har att göra med Financial Lifecoaching. Vart är vi på väg egentligen? Den tanken har nog slagit de flesta någon gång, utan att för det delen tagit OS-guld, ha en hög utbildning och är van att leda med mål och uppföljning. Och de flesta stannar just där. Ja, vart är vi på väg? Hm… Sen iväg till det som bara måste fixas nu. Hämta barnen, fixa rapporten till jobbet som skulle vart klar igår, sticka iväg för att träna dotterns fotbollslag, eller vad det nu kan var som pockar på. Det är få som tar sig tid att verkligen tänka till. Det är ofta tre saker som vi säger att vi saknar, innan vi släpper tanken och rusar iväg. De är:

  1. Tid
  2. Pengar
  3. Kunskap

Men tid är ju det enda vi har. Det är bara vad vi väljer att göra med den som skiljer. När det gäller pengar och kunskap, så går det att skaffa sig båda. Jag säger inte att det är lätt. Du kan behöva support från något håll. Och det är det här en Financial Lifecoach gör. En Financial Lifecoach tar sig tiden att lirka fram vart du egentligen är på väg. Livsplanen tas fram för att sen kopplas ihop med den ekonomiska situation du har. De eventuella gap som finns täpps till med de verktyg, kunskap och erfarenhet som finns. Allt för att du ska kunna leva det liv du vill.

Det är dit du borde vara på väg…
2015-06-30

Annonser